آسانسور کششی گیرلس یا گیربکس سوال رایجی است که سازندگان در تمام پروژه ها با آن مواجه هستند. پاسخ نامشخص است. در حالی که یکی از آنها مزایای مشخصی نسبت به دیگری دارد، گزینه بهتر همچنان با توجه به خواسته، توانایی، راحتی، مقرون به صرفه بودن و بسیاری از فاکتورهای دیگر مشخص می شود. سادهترین راه برای یافتن این موضوع، فهرست کردن مزایا و معایب است تا تصمیمگیری سادهتر شود. در این مطلب، ما تمام جنبهها را بین آسانسورهای دندهای(گیربکس) و بدون دنده(گیرلس) مقایسه میکنیم تا به شما جهت انتخاب نوع آسانسور کمک کنیم.
نیاز به موتورخانه
موتورخانه آسانسور یکی از مهم ترین تفاوت ها بین آسانسور گیربکس و گیرلس است. در آسانسورهای گیربکس، اصل بر این است که موتور و فلکه گیربکس در موتورخانه واقع در بالای چاه آسانسور نصب شوند. با این حال، در آسانسور های گیرلس الزامی به وجود موتورخانه نیست. به همین دلیل است که آسانسورهای گیرلس اغلب به عنوان آسانسورهای بدون موتورخانه (MRL) نامیده می شوند.
اتاق موتورخانه اغلب در بالای چاه آسانسور قرار دارند و باید در طراحی ساختمان در نظر گرفته شوند. همچنین باید دارای روشنایی کافی و تهویه مطبوع باشد. در اتاق های موتورخانه نیاز به رعایت ابعاد و فضاهای مشخص جهت سهولت و ایمنی بازدید، تعمیر و نگهداری و عملیات نجات اضطراری می باشد که در نتیجه، اتاقهای موتورخانه را میتوان یک اتلاف فضا و یک فاکتور منفی و قابل توجه در تولید آسانسور گیربکس در نظر گرفت.
مصرف انرژی
موتورهای آسانسور گیرلس می توانند کوچکتر از موتورهای آسانسور گیربکس باشند زیرا چرخ دنده ندارند. موتورهای گیرلس می توانند از نظر ابعاد و اندازه حتی نصف اندازه یک موتور دنده ای باشند. همچنین این باعث می شود موتورهای گیرلس مصرف برق کمتری داشته باشند. با کوچکتر کردن موتور، سایر قطعات نیز کوچکتر می شوند و این به افزایش عملکرد و جذابیت بیشتر موتورهای گیرلس کمک می کند.
مسائل مربوط به ظرفیت
آسانسورهای کششی دنده ای می توانند تا سرعت ۲٫۵ متر بر ثانیه و حداکثر ارتفاع تقریباً ۷۵ متر حرکت کنند، در حالی که آسانسورهای کششی گیرلس می توانند تا سرعت ۱۰ متر بر ثانیه و حداکثر ارتفاع تقریباً ۶۰۰ متر حرکت کنند. با این حال، آسانسورهای دنده ای و بدون دنده تقریباً ظرفیت بار یکسانی دارند که برای سفر مسافر کافی است. مشخصات ممکن است بسته به پروژه متفاوت باشد، اما واضح است که قابلیت سرعت و مسافت آسانسورهای بدون دنده نسبت به آسانسورهای دنده ای سودمندتر است.
نگهداری
یکی از مشکلات کلیدی البته تعمیر هر دو موتور است. آسانسورهای کششی دنده ای موتور بزرگتری نسبت به آسانسورهای بدون دنده دارند و به ابزارهای ترکیبی بزرگتری نیاز دارند که تعمیر و نگهداری را دشوارتر می کند. علاوه بر این، موتورهای گیربکس به روغن نیاز دارند که باید به طور مکرر تعویض شوند و تعمیر و نگهداری را دشوارتر و پرهزینه تر می کند. این مشکلات تعمیر و نگهداری آسانسورهای کششی بدون دنده (قطعات کوچکتر و عدم نیاز به روغن گیربکس) نسبت به آسانسورهای دنده ای مزیت و جذابیت بیشتری دارند.
با توجه به این مقایسات، وقتی سوال «آسانسور دندهای یا بدون دنده» مطرح میشود، پاسخ کاملاً واضح است که موتورهای آسانسور بدون دنده نسبت به موتورهای دندهای سودمندتر هستند. اما پاسخ درست به این سوال کاملاً به بودجه موجود بستگی دارد. طراحی و نصب آسانسورهای گیرلس هزینه بیشتری نسبت به آسانسورهای گیربکس دارند و اگر آسانسورهای گیربکس برای برآوردن نیازهای موجود کافی باشند، استفاده از آن برای صرفه جویی در هزینه اولیه و متناسب با بودجه مورد نظر هوشمندانه تر خواهد بود. بنابراین فاکتور اصلی انتخاب، بودجه است که تصمیم نهایی را مشخص خواهد کرد.
ما در دیاموند لیفت به عنوان یکی از بهترین شرکت های طراحی و مونتاژ آسانسور در ایران مفتخریم با تجربه و تخصص خود در امر طراحی، ساخت و نصب انواع آسانسور، آسانسور دلخواه شما را با بالاترین کیفیت تولید و بهره برداری نماییم. اگر در خصوص این که کدام نوع آسانسور برای پروژه شما مناسب تر است سردرگم هستید، باید با ما تماس بگیرید. پرسنل مجرب ما شما را با توجه به نیازتان راهنمایی می کنند و با بهترین راه حل ها به شما کمک می کنند تا بهترین انتخاب را داشته باشید.